+359888499398 BG, Карлово, 4300

Продажба на комплекс винарна и къща за гости с ресторант и лозов масив в гр.Сопот

Продажба на комплекс винарна и къща за гости с ресторант и лозов масив в гр.Сопот

Целият комплекс/винарна и къща за гости/, е построен в УПИ с площ от 3997м2, а лозовият масив е с площ от 172 дка. Намират се в местността „Трагата”, в землището на град Сопот, област Пловдив на 135 км. от гр.София и на 60 км. от гр.Пловдив.

1.Винарска изба Сопот

Производствената сграда на винарската изба е на един етаж с РЗП 646.0м2.
Конструкцията е масивна, със стоманобетонни колони греди и ферми. Покривът е керемиден, четирискатен.
В сградата има помещение за предварителна обработка, ферментационно, зала за отлежаване на вината, зала за бутилиране, лаборатория и склад. Подовите настилки са шлайфан саморазливен бетон с негорима настилка.Сградата е измазана отвътре и отвън с вътрешно и външно фасадно боядисване.
Предвиденият производствен капацитет на винарната е за 200 000 бутилки годишно, от които 100 000 бутилки от собствено грозде.
До винарската изба е разположен масивен двоен гараж с РЗП 64.0м2 .
Захранването на сградата с вода става от водопровод и собствен водоизточник. Изградена е осветителна и силова ел. инсталация, като ел. захранването става от изграден довеждащ ел.провод.
Изградена е полумасивна ограда. Има паркинг за гости и вътрешна транспортна алея с бетонова настилка.
Винарната е въведена в експлоатация през 2013 година.
2. Къща за гости „Трагата”

Къщата за гости „Трагата” е с РЗП от 735.0м2,
Къщата за гости е на два етажа. На първият етаж има ресторант с 50 места и открита тераса, кухня, рецепция, апартамент и отделен кабинет. Подовите настилки за ресторанта са гранитогрес, стените са латекс. Дограмата е ПВЦ стъклопакет с врати МДФ.
На втория етаж са разположени два апартамента и шест стаи за гости. Сградата е във възрожденски стил. Всички вътрешни работи са луксозно изпълнение.
В източната част на двора е разположено навес-барбекю с РЗП от 40.0м2 – за 40 човека, с външна камина и битово оформление.
Къщата за гости е въведена в експлоатация през 2014 година.

3. Лозов масив
Лозовият масив е с обща площ от 172 дка, от които:
150 Каберне Совиньон
22 дка Мерло
Лозята са засадени, както следва:
120 дка през 1999 год.
52 дка през 2015 год.
Целият лозов масив е с изградено капково напояване.
Винарната и къщата за гости са собственост на фирма, а лозовият масив е лична собственост на едноличният собственик на фирмата. Имотите се продават отделно от фирмата, като цената включва винарната, къщата за гости, лозовия масив и около 150 тона произведено вино.